je krijgt geen handleiding mee om je hoogsensitief kind op te voeden

Maar wat zeker is, je doet je uiterste best om je kind te geven wat je denkt dat het nodig heeft. En toch loopt het soms mis. Je aanpak werkt niet bij je kind en je hebt al van alles geprobeerd. Je krijgt maar geen vat op je kind.

Dagelijkse irritaties, ruzies, boosheid, verdriet en machteloosheid kleuren je leven. Misschien loop je wel rond met schuldgevoelens en twijfel je aan jezelf.

Maar ook je kind lijdt hieronder en heeft last van stress en verschillende klachten. Het begrijpt niet wat er gebeurt en je kind voelt zich ongelukkig en onbegrepen.

Je kind zorgt, onbewust, door zijn gedrag dat je jouw aanpak gaat onderzoeken, dat je verbinding met je kind gaat maken om te kijken wat zijn noden zijn.

Misschien is het nodig om je eigen ideeën en de sociale ideeën over opvoeden los te laten. Oude strategieën maken plaats voor meer vrije, verbindende en ondersteunende strategieën. Straffen en belonen maken plaats voor goede afspraken en verantwoordelijkheid dragen.

en dit is ook wat je hart je influistert,  je voelt gewoon dat het anders moet

Anderzijds voelt het  beangstigend om je gevoel te volgen.

Wees gerust, je bent niet alleen. Niemand krijgt een handleiding mee om een hoogsensitief kind op te voeden en als je al dacht dat je er één had kan het zijn dat ze niet werkt. Wees je bewust dat je hoogsensitief kind de wereld anders ervaart en dat het een andere begeleiding nodig heeft. Een hoogsensitief kind opvoeden vraagt net iets anders van jou en het is soms ondersteunend om hierbij hulp te krijgen.

Wees vooral mild voor jezelf en je kind als het even niet lukt.