trust your journey,
it is perfect for you

mijn verhaal

Mijn naam is Marie -Thérèse Terwingen en ik ben een hoogsensitieve vrouw. Ik word er warm en enthousiast van om vrouwen te bekrachtigen en te begeleiden op hun pad naar een gelukkiger en succesvoller leven.

Al op jonge leeftijd vertoefde ik graag in de natuur en verdiepte me regelmatig in boeken over de psyche van de mens en het menselijk lichaam. Ik koos dan ook een opleiding die hierbij aansloot.

Na mijn studie kinesitherapie trad ik in het huwelijk en schonk ik het leven aan een unieke dochter en een unieke zoon die binnen ons gezin voor de nodige, pittige uitdagingen zorgden. Het verlies van een ongeboren kind liet zijn sporen na. Ik verdrong de gebeurtenis en het verdriet. Het was pas jaren later dat ik hiermee contact durfde maken.

Mijn loopbaan ontvouwde zich voor een groot deel in het onderwijs en in het Raster, Vlaamse thuisbegeleidingsdienst voor autisme. Ik genoot van mijn werk en volgde tal van opleidingen die me hielpen om het menselijk gedrag en emoties beter te begrijpen.

Ook privé zorgde ik graag voor anderen. Ik had de gewoonte aangenomen om, automatisch, anderen hun verlangens op de eerste plaats te zetten en ging te vaak over mijn grenzen. Stilaan, ongemerkt liepen mijn batterijen leeg. Zware ziekte en diepe burn-out bleven dan ook niet uit.

’t Is misschien cliché, maar deze situaties nodigden me uit om eerlijk naar mezelf te gaan kijken. Ik bewandelde verschillende holistische wegen om te herstellen. Het was een ware zoektocht naar mezelf met vallen en opstaan.

Voor de eerste keer werd ik me echt bewust van mijn grote gevoeligheid. Ik leerde contact maken met mijn emotionele kwetsuren, met  mijn onbewuste valkuilen maar ook met mijn talenten, mijn innerlijke schoonheid en kracht. Het was een boeiende reis in mezelf en het duurde even voor ik me durfde herkennen en aanvaarden als hoogsensitieve vrouw. Stilaan vielen de puzzelstukjes van mijn leven in elkaar. Ik moest me niet meer verklaren. Het gaf me rust.

Mijn professionele loopbaan en mijn persoonlijk traject, evenals het opvoeden van mijn twee ”unieke” kinderen hielpen me om het leven ruimer te bekijken en er het beste uit te halen. Ik ben dankbaar voor al mijn ervaringen, sta positief in het leven en zie in elke situatie.. toch in bijna elke situatie, tal van mogelijkheden. 

Ik geloof erin dat ook jij, de kracht in je draagt om de weg naar je unieke zelf te bewandelen en een leven te creëren dat jou gelukkig maakt, zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Enthousiast en toegewijd sta ik klaar om je mee te nemen op een innerlijke reis die je welzijn en je leven positief zal veranderen.

Ook als je ouder bent van een hoogsensitief kind help ik je graag om je kind beter te begrijpen en te begeleiden op een manier die bij jullie past.

wens je meer informatie of een kennismakingsgesprek?