ontdek je superkracht met yoga

De kans is groot dat je reeds één of meerdere yogalessen volgde want deze zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Terwijl yoga vroeger werd gezien als een voorrecht voor enkelingen is yoga momenteel toegankelijk voor bijna iedereen. Denk maar aan kleuteryoga, tieneryoga, yoga tussen de paarden, yoga in de natuur….

En dat is maar goed ook, want yoga zoals wij het kennen heeft tal van voordelen.

Door regelmatig yoga te beoefenen wordt je lichaam leniger en sterker, je energie gaat stromen in elke vezel van je lichaam waardoor je spanningen kan loslaten en ontspanning leert toelaten.

Je verbinden met je lichaam en je ademhaling maakt dat je jouw hoofd kan leegmaken. Je leert luisteren naar je lichaam en ontdekt je grenzen maar ook je superkracht.

Door yoga regelmatig te beoefenen leer jij jezelf beter kennen. De yogahoudingen nodigen je uit om nieuwe, soms spannende oefeningen aan te gaan en je vertrouwen aan te spreken, je balans te onderzoeken, je uithoudingsvermogen te leren kennen, jezelf te aanvaarden en de mildheid naar jezelf te vergroten.

Wil je kost wat kost bij elke oefening tot het uiterste gaan of respecteer jij je grenzen? Weet dat het bij yoga niet gaat om wie de beste is en dat je perfectie mag laten varen. Jezelf beter leren kennen, je eigen mogelijkheden waarderen en genieten is het allerbelangrijkste.

Zo zie je maar, yoga is meer dan alleen aan de slag gaan met lichaamsbewegingen en ademhalingen. Yoga is een levensstijl, je oefent het op de mat en draagt het mee in je dagelijks leven.