bewust ademen…niets anders dan voordelen

Ademen, we doen het de hele dag door, elk uur, elke minuut…het gaat vanzelf, gelukkig maar!

In rustige situaties gaat je kind traag en diep in en uit ademen, in situaties waarin je kind stress ervaart gaat het oppervlakkiger en sneller ademen.  

Als je kind dagelijks stress ervaart blijft de ademhaling oppervlakkig en snel waardoor er op termijn klachten kunnen ontstaan. Klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, slecht slapen, overprikkeling…

Maar je kind kan leren om zijn ademhaling bewust te gebruiken om zijn gezondheid en welzijn te ondersteunen.

het is gemakkelijke en overal toepasbaar

5 minuten in de ochtend en 5 minuten in de avond kunnen al wonderen doen

Door dagelijks enkele minuten  diep in te ademen en langzaam uit te ademen gaat je kind automatisch ontspannen, het laat overtollige prikkels los en zijn drukke hoofd komt tot rust. Je kind zakt dieper in zijn lichaam en voelt zich geaard. Je kind bevrijdt zich van stress en komt helemaal tot rust waardoor zijn “blije” energie vrijuit kan stromen.

maar dat is niet alles

Door regelmatig bewust te ademen wordt het lichaam van je kind sterker en verbetert  zijn concentratie. Het neemt immers meer zuurstof op in zijn hele lichaam. Ook krijg je kind meer toegang tot zijn creatieve en speelse brein omdat het ontspant.

Diepe ademhalingen zorgen voor zachte bewegingen van de buik en maagstreek waardoor deze lichtjes gemasseerd worden. Zo kunnen spanningen in deze streek losgelaten worden en buikklachten voorkomen worden.

Alle intense emoties zoals woede, verdriet en angst kan je kind leren reguleren door trage en diepe ademhalingen.

bewust ademen…niets anders dan voordelen!

Het leuke doe-boek “blij met mij” staat vol met tips en oefeningen die je kind kunnen helpen om zijn “blije” energie te laten stromen.

Neem gerust een kijkje op de pagina voor kinderen en leer het boek beter kennen.