adem je vrij

Ademen, we doen het de hele dag door, elke minuut, elk uur. In rustige situaties ga je traag en diep in en uit ademen, in onveilige situaties of situaties waar je een grotere spanning voelt ga je oppervlakkiger en sneller ademen. Het gebeurt vanzelf, gelukkig maar.

Maar we kunnen onze ademhaling ook bewust sturen om ons welzijn te verhogen.

Door diep in te ademen en langzaam uit te ademen geven we ons lichaam de boodschap dat het veilig is. Je lichaam gaat automatisch ontspannen, je laat overtollige prikkels los en je drukke hoofd komt tot rust. Je zakt dieper in je lijf en voelt je geaard. Je maakt contact met je innerlijke stem en bevrijdt jezelf van moetjes en stress.

Maar dat is niet alles.

Door regelmatig tijd te nemen om bewust te ademen wordt je lichaam sterker en verbeter je jouw concentratie. Je neemt immers meer zuurstof op in je hele lichaam. Ook krijg je meer toegang tot je creatieve brein omdat je ontspant.

Diepe ademhalingen zorgen voor zachte bewegingen van je buik en maagstreek waardoor ze lichtjes gemasseerd worden. Zo kunnen spanningen in deze streek losgelaten worden en buikklachten voorkomen worden.

Alle intense emoties kan je leren reguleren door trage en diepe ademhalingen.

Bewust ademen…niets anders dan voordelen!