oproep tot zelfzorg

Waarom is het voor velen onder ons zo moeilijk om aan zelfzorg te doen? Waarom blijft het vaak bij het goede voornemen om eraan te beginnen?

Vol enthousiasme neem je het besluit om beter voor je innerlijke wereld te zorgen of je bent je ervan bewust dat het broodnodig is om die zorg voor jezelf op te nemen.

Maar even later word je weer opgeslorpt door de bezigheden van je dagelijks leven en enkele weken later merk je dat je nog steeds niets veranderd hebt in je leven.

Je bent druk bezig met het zorgen voor anderen en je voelt je te moe om er nog “iets extra” bij te nemen.

Voel je het al aankomen?

Nog “iets extra” bij te nemen

die “iets extra” ben jij!

Je geeft je energie aan anderen, je cijfert jezelf weg en zet je zelfzorg op de laatste plaats. Voel je hoe weinig eigenwaarde hieruit blijkt?

Zet jezelf eens op nr. 1. Versterk je eigenwaarde door je zelfzorg ernstig te nemen.

Regelmatige zelfzorg verhoogt je zelfvertrouwen, geeft je meer energie en je opent je hart voor liefde, voor jezelf en voor anderen. Je wordt er rustiger van en kan heldere keuzes maken. Je krijgt meer grip op je leven en je blije energie krijgt ruimte om te stromen. Zelfzorg houdt je jong en stralend!

Ik wil wel, maar hoe begin ik eraan? is een veel voorkomende vraag.

Om je hierbij te helpen deel ik graag wat er voor mij heeft gewerkt.

Ik ging even stil zitten en liet het tot me doordringen hoe belangrijk zelfzorg voor me zou zijn. Ik nam een innerlijk besluit want ik wilde verandering in mijn leven. Hiervoor formuleerde ik helder wat ik juist wilde veranderen en bepaalde de zelfzorg-acties die me hierbij zouden ondersteunen. Ik was me er ook bewust van dat ik hiervoor persoonlijke tijd en ruimte moest uittrekken en deze claimen. Ik blokkeerde deze tijd alvast in mijn agenda met een gouden randje eromheen.

Ik nodig je uit om nog een stapje verder te gaan en een overeenkomst met jezelf te maken, een volle JA aan jezelf te geven. Schrijf deze belofte neer en neem ze regelmatig vast om je eraan te herinneren…

…hoe waardevol jij wel bent